vlindermetborder button

 

Snuffelclinic Quilten

 

Quilten: een quilt is een lappendeken of wandkleed die zijn oorsprong in Amerika had. In vroeger tijden naaiden ze van oude stukken kleding ed een deken. Tegenwoordig worden de mooiste stukken gemaakt en niet alleen voor een deken maar ook voor de sier. In samen werking met het quiltersgilde wordt er een snuffelclinic georganiseerd.  

In een Snuffelclinic kun je op een speelse wijze kennis maken met patchwork en quilten. Je mag natuurlijk alleen komen, maar je mag ook een vriendin, je dochter, je moeder of je buurvrouw meenemen. Voor een ochtend of een middag betaal je per persoon € 29,50. Voor deze prijs krijg je niet alleen deskundige aanwijzingen voor het maken van quilts, maar hierin zit ook al het materiaal begrepen dat je tijdens de clinic nodig hebt. Vanaf twee personen kunnen we deze clinic voor u organiseren. Bij 6 personen zit de clinic vol. 

 

 Cursusprogramma 2017 - 2018

 

NIEUW: Vanaf vijf personen organiseren we een thema(mid)dag; leuk voor verjaardagen, vrijgezellenfeestjes of firmadagjes. 

 

Quilten: een quilt is een lappendeken of wandkleed die zijn oorsprong in Amerika had. In vroeger tijden naaiden ze van oude stukken kleding ed een deken. Tegenwoordig worden de mooiste stukken gemaakt en niet alleen voor een deken maar ook voor de sier.

 

Beginnersquilt: bij deze cursus leert u verschillende technieken. Met deze kennis kunt u zelf verder aan de slag. U maakt om de technieken te leren een quilt. Data: in overleg 5 of 6 avonden van 19.30 -21.30 uur of middagen van 13.30 - 16.30 uur. Kosten: € 65,= excl. materiaal. 

 

Op maandagavond: een groepje quiltsters, die zichzelf wegwijs maken in nieuwe en aparte technieken. U bent niet verplicht alle avonden te komen. Laat u wel weten als u niet komt. Data: in principe de 1e maandagavond van de maand m.i.v. 1 september, lopend tot 1e maandagavond in juli van 19.30-21.30 uur. Kosten:€ 4,= per avond.

 

Glas-in-lood: Gedurende een dag maakt u de start om met de hand  een glas-in-lood quilt te maken. We leggen daartoe de stof volgens een patroon als een legpuzzel in elkaar en vatten de stof in loodbiezen. Kosten € 40,00 incl. lunch en excl. materialen. Deze cursus wordt gegeven van 10.00 - 16.00 uur

 

U.F.O.: op donderdagmiddag kunt u werken aan uw eigen werk: bv. een quilt, die er al tijden ligt, een borduurwerk, haakwerk, breiwerk enz. Ook kunt u leren quilten, breien, (tunisch) haken, hardangeren of borduren. Gewoon gezellig met elkaar bezig zijn is hierbij de leidraad. Data: op de even donderdagen vanaf begin september van 13.30 tot 16.30 uur. We rekenen € 10.00 per middag en u kunt komen wanneer u wilt, wel even laten weten.

 

Paverpol: Gedurende een dag maakt u een beeld/ figuur voor buiten van paverpol met textiel. Neemt u een oud t-shirt mee wij zorgen voor de paverpol en materialen voor het skelet. Kosten € 40,00 incl. lunch en excl. materialen. Deze cursus wordt gegeven van 10.00 - 16.00 uur

 

Tunisch haken: Helemaal hip en echt niet moeilijk! In een middag leren we u de steken en mogelijkheden van het tunisch haken onder de knie te krijgen. In de winkel zijn erg leuke draadjes te verkrijgen om mee aan de slag te gaan. Eigen garen mag uiteraard ook. Kosten € 10,00 incl. excl. materialen. Deze cursus wordt gegeven van 13.30 - 16.30 uur

 

De cursussen worden verzorgd op ons adres: Hoofdstraat 54 te Bergambacht.

Telefoon: 0182 - 353563, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tot ziens in: Creashop ’t Bonte Schaep